Een wijk vol Keralit: “Steeds meer buren sluiten zich aan!”

Wie door woonwijk De Graven Es in het Overijsselse Oldenzaal rijdt, wordt vrolijk onthaald door de vele gekleurde gevels aan de woningen. Antraciet, steenrood, en verschillende soort blauwtinten: meerdere kleuren van gevelpaneel Keralit komen hier samen. “Het ziet er leuk uit”, geven buurmannen Gert en Jan toe. “Maar daar ging het ons eigenlijk helemaal niet om.”

Buurmannen Jan en Gert uit Oldenzaal

Klussen, klussen, klussen

Gert en Jan zijn al heel wat jaren buren in Oldenzaal. “Ja, we gaan wel richting de negentien jaar”, rekent Jan hardop uit. De twee trekken veel samen op. Ze hebben één grote gedeelde hobby: klussen. Hun nieuwste project? “We gaan samen een veranda in onze tuinen bouwen”, vertelt Jan.
Dat de twee een goed klusteam vormen, hebben ze al bewezen. Ook in de zoektocht naar passende gevelbekleding keken ze samen naar de uitdaging waar hun beide woningen mee te maken hadden. De twee hebben namelijk niet alleen een gedeelde hobby, maar ook een gezamenlijke irritatie: het hout dat aan de gevels zat.

Straat in Oldenzaal met Keralit gevelbekleding

‘Slecht hout’

“De huizen zijn gebouwd rond 2000. Het hout dat erop zat was van slechte kwaliteit. Dat zorgde ervoor dat we om de zoveel jaar een flinke schilderbeurt moesten inplannen. Dat was me te veel, en dat werd me te kostbaar”, vertelt Jan. En dus ging hij opzoek naar een ander soort materiaal. “Iets wat geen hout was. Of in ieder geval niet dit soort hout.”
Met een concrete eisenlijst zocht Jan naar een alternatief voor het hout. “Ik wilde iets duurzaams, iets wat makkelijk is in onderhoud, en iets wat dus niet steeds geschilderd hoeft te worden. Ik kwam via-via Keralit tegen, en was eigenlijk direct enthousiast. Dat werd het”, vertelt Jan over zijn keuze.

Trendsetters

Gert sloot zich ook aan bij het plan. Tegelijk lieten ze de gevelpanelen vervangen in september 2020. De houten panelen werden vervangen door het kunststof gevelpaneel van Keralit. En dat ging niet onopgemerkt. “Voordat we het wisten, had de rest van de buren ook Keralit!” lacht Gert.
Inmiddels hebben al tien huizen in de straat deze gevelpanelen. De bewoners kiezen zelf hun favoriete kleur uit. Jan: “Dat staat gewoon leuk, al die kleuren bij elkaar. Het oog wil natuurlijk ook wat, maar het belangrijkste is: je krijgt er een stuk wooncomfort voor terug. Wij hoeven hier de komende twintig jaar niet meer mee aan de gang. Dat is het belangrijkste.”

Vraag ons digitale inspiratiemagazine aan


Bekijk de prachtige foto’s van huizen met Keralit-toepassingen in verschillende modellen en kleuren. Laat u inspireren en ontdek welke stijl het beste bij uw huis past.