Het verlengde eindprofiel; de oplossing bij renovatie

Keralit is bij uitstek geschikt voor renovatiewerkzaamheden, waarbij borstweringen of puivullingen worden vervangen. Vaak betreft dit slecht geïsoleerde en geventileerde gevels. Dit kan alleen verholpen worden door extra isolatie materiaal en/of houten regelwerk te plaatsen. Hierdoor komt de gevel verder naar buiten te liggen, wat problemen veroorzaakt bij het afwerken van de hoeken. Het verlengde Keralit eindprofiel biedt hiervoor de oplossing.

Verlengd eindprofiel 17×44 mm Keralit Art.nr. 2811
Standaard eindprofiel 17 mm Keralit Art.nr. 2806

 

De situaties waarbij het verlengd eindprofiel toegepast kan worden:

1. Afwerking van de regel van een naar voren stekende borstwering

Afwerking van de regel van een naar voren stekende borstweringBestaande borstweringen (puivullingen) zijn vaak onvoldoende geïsoleerd en slecht geventileerd. U kunt dit oplossen door extra isolatie en regelwerk te toe voegen. Hierdoor kan het geveldeel voor de bestaande spouwmuur komen te liggen. Het verlengde eindprofiel is uitermate geschikt om de houten regel die dan zichtbaar is, af te dekken.  

2. Aansluiting tussen gevelbekleding en kozijnen

Aansluiting tussen gevelbekleding en kunststof kozijnenIn een situatie waarbij kunststof gevelbekleding naast een kozijn wordt gemonteerd, ontstaat er vaak ruimte doordat de gevelbekleding een paar millimeter voor het kozijn uitsteekt. Met het verlengde eindprofiel kunt u een nette aansluiting maken tussen het kozijn en de gevel.

 

3. Afwerking van een houten regel op de buitenmuur

Afwerking van een houten regel op de buitenmuurWanneer bij renovatie een regel wordt gemonteerd op de bestaande buitenmuur, is het op dit moment lastig om de houten regel aan de zijkant af te dichten. U kunt hiervoor gebruik maken van de buitenhoek, maar deze moet u eerst bewerken (in de lengte zagen) voordat u ‘m kunt bevestigen. Met het verlengde eindprofiel kunt u de houten regel in één keer afdekken.

Gratis monster

Wilt u beoordelen of het verlengd eindprofiel geschikt is voor uw projecten? Vraag dan een gratis monster aan.