Keralit gevelbekleding – veelzijdig en functioneel

Wanneer u op zoek bent naar nieuwe gevelbekleding, kijkt u waarschijnlijk als eerste welke kleuren en modellen er verkrijgbaar zijn. De keuze voor een bepaalde kleur of model is niet alleen een kwestie van smaak, het is ook de vraag wat het beste bij uw type woning past, en of het past bij de kleur van bijvoorbeeld de kozijnen en dakrand. Met het assortiment van Keralit vindt u altijd een keuze die bij u past.

 

 

Met Keralit gevelbekleding heeft u geen omkijken meer naar de gevel van uw woning. Door de speciale samenstelling zijn de panelen oersterk, de UV-bestendige toplaag zorgt ervoor dat de panelen kleurvast en weerbestendig blijven. Hierdoor heeft Keralit nauwelijks onderhoud nodig, en blijft de gevel van uw woning mooi, jaar in, jaar uit.

Kies uw kleur

Keralit gevelbekleding is verkrijgbaar in meer dan dertig verschillende kleuren, waarvan een groot aantal RAL kleuren. Er zijn verschillende tinten wit, grijs, blauw, groen en rood. Daarnaast kunt u kiezen uit meerdere houtkleuren zoals eiken en mahonie. De Keralit kleuren zijn onderverdeeld in drie verschillende afwerkingen:

De ‘Classic’ kleuren hebben een licht glanzend oppervlak vergelijkbaar met een zijdeglans afwerking. Er zit een subtiele nerf in het paneel, waardoor het er uitziet als geschilderd hout.

De ‘Modern eiken’ kleuren hebben een duidelijk herkenbare houtstructuur. De nerven zijn iets grover dan bij de classic kleuren, en er zijn subtiele noesten zichtbaar op het paneel.

De ‘Pure’ kleuren hebben een effen oppervlak zonder nerven. De panelen zijn niet helemaal glad, maar hebben een licht voelbare structuur.

Met de Keralit gevelvisualisator kunt u online alle kleuren en modellen gevelbekleding op verschillende woningtypes proberen.

Kies uw model

De een vindt overlappende panelen mooi, de ander kiest liever voor een iets minder uitgesproken stijl. Bij de ene woning past een breed paneel beter, bij de andere woning een smal paneel.

Keralit gevelbekleding is verkrijgbaar in 3 verschillende modellen. Het getal achter de modelnaam staat voor de breedte van het paneel in millimeters.

Sponningdeel 143
De panelen van sponningdeel 143 zijn de smalste panelen in het assortiment. De sponning (de ruimte/gleuf tussen twee panelen) is vrij breed, waardoor een strak lijnenspel ontstaat. De sponningdeel 143 panelen kunnen zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden en is verkrijgbaar in 37 kleuren.

 

Sponningdeel 190Sponningdeel 190
De panelen van sponningdeel 190 zijn 47 mm breder dan die van sponningdeel 143, de sponning is juist smaller. Hierdoor krijgt de gevel een strakkere uitstraling. De panelen van sponningdeel 190 kunnen ook zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden en is verkrijgbaar in 22 kleuren.

 

Potdeksel 177Potdeksel 177
Bij potdeksel 177 worden de panelen deels over elkaar heen bevestigd. De panelen zijn dan ook niet overal even dik, maar nemen van beneden naar boven geleidelijk aan in dikte af. Door het overlappen van de panelen ontstaan subtiele schaduwlijnen op de gevel. Potdeksel 177 kan alleen horizontaal worden toegepast en is verkrijgbaar in 22 kleuren.

 

Voor elke woning

Of u nu alleen de punt van uw gevel wilt bekleden, een borstwering (van de vloer tot onderzijde van het raam) met gevelbekleding wilt afwerken of gevelbekleding wilt gebruiken voor een uitbouw, voor elke situatie zijn de benodigde onderdelen verkrijgbaar. Zowel bij nieuw te plaatsen gevelbekleding als bij het vervangen van bestaande gevelbekleding.

Het assortiment van Keralit is bevat behalve de gevelpanelen en basisprofielen verschillende hulpprofielen, verbindingsstukken en eindkappen. Deze zijn in dezelfde kleuren/afwerking te verkrijgen als de gevelbekleding, waardoor er een mooi eindresultaat ontstaat.

Vraag ons digitale inspiratiemagazine aan


Bekijk de prachtige foto’s van huizen met Keralit-toepassingen in verschillende modellen en kleuren. Laat u inspireren en ontdek welke stijl het beste bij uw huis past.