Keralit reinigen & onderhouden in 6 stappen

De gevelpanelen van Keralit zijn niet onderhoudsvrij, maar onderhoudsarm. Alle gevels zullen op den duur vervuilen door weersinvloeden, uitstoot van verkeer en bedrijven, maar ook door groenaanslag van bomen etc. Net als de ramen van een woning of uw auto dient een kunststof gevel regelmatig gereinigd te worden.

Plaatselijk reinigen zal altijd tot vlekvorming leiden omdat het vuil wordt weggeveegd en de oorspronkelijke schone folie tevoorschijn komt. Dat geeft de indruk van vlekken maar is juist het bewijs dat de rest van de gevel ook schoongemaakt moet worden. Daarom is het van belang dat de gehele gevel minimaal één keer per jaar volledig schoongemaakt wordt. Na het reinigen komt de oorspronkelijke kleur en glans terug.

Benodigdheden

Sopje van groene zeep | Zachte schone doek | Zachte spons of borstel | Tuinslang

 

Stap 1

Spoel de gehele Keralit gevel eerst volledig af met veel water om het losse vuil los te weken.

 

Stap 2

Maak de gevel vervolgens schoon met behulp van een sopje en een zachte spons of borstel (bijvoorbeeld een autowasborstel). Gebruik bij voorkeur veel water om er zeker van te zijn dat al het vuil van de gevel spoelt.

 

Stap 3

Controleer of er nog restvuil zit en spoel dit waar nodig goed af (herhaal stap 2).

 

Stap 4

Maak de gehele Keralit gevel droog met een zachte, niet schurende doek.

 

 

Stap 5

Zijn er nog vlekken en/of strepen zichtbaar? Gebruik dan een schone zachte doek voorzien van een ruime hoeveelheid Keralitreiniger (niet verdunnen met water). Veeg hierbij met de richting van de houtstructuur/-nerf mee.

 

Stap 6

Spoel de Keralit gevel wederom volledig na met veel water en neem ‘m eventueel nog een keer geheel af met een spons of borstel.
Na het doorlopen van deze stappen staat uw gevel er weer als nieuw bij!

 

 

Tot slot een aantal algemene vragen over het onderhouden van Keralit:

Is vogelpoep schadelijk voor Keralit?
Ja, in vogelpoep zitten bijtende stoffen die de toplaag van Keralit kunnen aantasten. Het advies is om vogelpoep direct te verwijderen met een sopje van zachte zeep.

Hoe kan ik groene aanslag verwijderen?
U kunt groene aanslag verwijderen met Keralitreiniger of met een sopje van zachte zeep. Laat het lauwe sopje even inweken op de aanslag en maak het daarna met een zachte doek schoon. Gebruik geen oplosmiddelen en of schurende schoonmaakmiddelen, hierdoor kunnen namelijk beschadigingen optreden.

Mag ik Keralit oppoetsen met een wax soort?
Keralit oppoetsen met wax kan nadelig zijn voor de uitstraling van het product. De wax kan zich namelijk ophopen in de nerfjes van de toplaag en een doffe uitstraling geven.
Wilt u de panelen schoonmaken, gebruik dan geen oplosmiddelen en of schurende schoonmaakmiddelen, hierdoor kunnen namelijk beschadigingen optreden. U kunt de panelen schoonmaken met Keralitreiniger  of met een sopje van zachte zeep.

Mocht u nog vragen hebben over het onderhouden en reinigen van uw Keralit gevelbekleding, dan kunt u altijd even contact met ons opnemen!