Waarom Loes hout wilde, maar voor kunststof koos

Als eigenaar van een zorgboerderij weet Loes Peters als geen ander dat het runnen van een bedrijf veel tijd kost. Toen ze met haar man besloot een nieuw gebouw te realiseren, had ze dan ook één doorslaggevende eis aan de bouwmaterialen: “We wilden een gebouw dat weinig onderhoud nodig heeft.”

Aandacht voor zorg
Loes en haar man Wilfred bieden dag- en vrijetijdsbesteding voor mensen met een hulpvraag. Binnen een paar jaar werd de zorgvraag zo groot, dat er behoefte was aan een groter gebouw. Het echtpaar wist precies wat ze wilden. “We wilden een gebouw met weinig onderhoud en de warme uitstraling van hout,” vertelt Loes.

Nooit meer schilderen
Het zijn twee heldere criteria: weinig onderhoud én een warme uitstraling. Bij een oriëntatieronde in de bouwhandel naar geschikt houtmateriaal werden Loes en haar man getipt over Keralit. Vanaf daar is de keuze eigenlijk al snel gemaakt.

“Het onderhoudsarme karakter van Keralit sprak ons al ontzettend aan: niet meer schilderen en een langere levensduur. En omdat het paneel toch die warme uitstraling heeft van hout, besloten we ervoor te gaan.

Blikvanger op platteland
Het nieuwe gebouw staat er inmiddels en is sinds september 2018 in gebruik. Timmerbedrijf Mulders uit Wijchen realiseerde de bouw. De opvallende kleur Western Redceder steekt af tegen het groene Limburgse platteland nabij Echt, Limburg.

“Dit is precies zoals we het hadden beoogd,” glundert Loes, terwijl ze een blik op het gebouw werpt. “Nu hebben we alsnog die warme uitstraling van hout, en tóch iets wat onderhoudsarm is. We halen er af en toe een doek overheen, en klaar.”

Kunststof gevelpanelen Keralit sponningdeel 143 op zorgboerderij
Ook de topgevel is van Keralit – Sponningdeel 143
Zorgboerderij met kunststofpanelen Keralit - sponningdeel 143