Boeidelen

Blijvend mooie uitstraling

Boeidelen zijn belangrijk voor de uitstraling van een woning. Maar ze zijn ook onderhoudsgevoelig en vaak lastig bereikbaar. De beste keuze is daarom een onderhoudsvrij materiaal dat heel lang mooi blijft.

Wat is een boeideel?

Het boeideel van een woning is eenvoudig gezegd het paneel waarmee de zijkant van een goot of een dakrand is afgetimmerd. Er zijn meerdere benamingen in omloop voor het boeideel. Dat zijn onder andere boeiboord en dakrandpaneel, maar het boeideel wordt ook wel windveer genoemd.

Verschillende soorten boeidelen

Boeidelen waren oorspronkelijk uiteraard van hout, zoals eigenlijk de hele woning werd gemaakt van steen en hout. Later kwamen er steeds meer materialen op de markt die hout konden vervangen. Boeidelen werden toen vaak van plaatmateriaal gemaakt. Dat is makkelijker op de juiste breedte te maken en trekt minder krom. Nadeel blijft dat het gevoelig is voor vocht, net als hout. Daardoor kunnen ze gaan rotten. De beste boeidelen zijn dan ook boeidelen die niet gevoelig zijn voor vocht en schimmels en die niet gaan rotten. De beste keuze daarin is Kunststof van Keralit. Dat is ongevoelig voor vocht, gaat heel lang mee en blijft mooi.

Welke kleuren boeidelen passen bij uw woning?

Keralit is verkrijgbaar in meer dan 10 verschillende kleuren! De levensechte houtstructuren geven de Keralit panelen een bijzonder fraaie uitstraling. Er is dus altijd wel een Keralit boeideel te vinden dat het beste past bij de kleuren en het gevelbeeld van uw woning.

Wilt u een aantal kleuren in het echt zien? Vraag dan gratis kleurmonsters aan.

Keralit boeidelen monteren

Keralit boeidelen zijn tot 3 keer sneller te monteren dan andere materialen. Dat komt doordat Keralit een slim montagesysteem heeft. Het boeideel klikt eenvoudig in een montageprofiel en is daarna nog op de goede plek te schuiven. Het is wel belangrijk dat de panelen aan de achterkant kunnen ventileren. Keralit boeidelen zijn er in verschillende hoogtes. Ze kunnen bij dakranden met overstek, maar ook zonder overstek worden toegepast.

Zo monteert u een Keralit dakrand

Gaat u een Keralit-dakrand monteren? Weet dan dat er diverse soorten montageprofielen zijn. We hebben profielen voor dakranden met overstek (10 of 17 mm) en profielen voor dakranden zonder overstek: de boeiboord montageprofielen. U klikt de dakrand in dit profiel, waardoor de dakrand zelfstandig hangt. Daarna verschuift u de dakrand eenvoudig naar rechts of links, totdat u de exacte positie hebt gevonden.
Bekijk meer montagevideo's

Zelf een boeideel vervangen?

Een boeideel vervangen is best wel even werk. Elk boeideel moet op maat gemaakt worden en gemonteerd worden. En dat vaak vanaf een steiger omdat veel boeidelen op hoogte zitten. Wat het vervangen van een boeideel kost, kun je niet in zijn algemeenheid zeggen. Wel is het belangrijk om niet alleen te kijken naar de kosten van het boeideel zelf, maar ook te kijken naar hoe lang een boeideel mee gaat en naar de kosten van montage. Boeidelen van hout of plaatmateriaal moeten nog worden geplamuurd, geschuurd en geverfd. En ze hebben regelmatig onderhoud nodig en moeten dan opnieuw geverfd worden. Dat kost allemaal tijd en geld. Als je alles meerekent, is het duidelijk dat een Keralit boeideel ook vanuit kosten de beste keuze is.

Schoonmaken van een boeideel

Keralit boeidelen zijn niet gevoelig voor vocht, voor schimmels en andere aantastingen. De boeidelen van Keralit zijn praktisch onderhoudsvrij. Dat komt onder andere door de Renolit®-toplaag. Dit is een toplaag die bestaat uit een Uv-bestendige folie. Renolit heeft een hele hoge kwaliteit en kleurechtheid. Een keer afnemen met een sopje is genoeg om de boeidelen van kunststof er weer helemaal fris uit te laten zien.

De voordelen van Keralit

Keralit is ongevoelig voor weers- en temperatuursinvloeden. Ze zijn ongevoelig voor vocht en hitte. De boeidelen behouden hun vorm en de kleuren blijven mooi. De uitstraling blijft als nieuw wanneer je onderhoud toepast. Met Keralit haalt u kwaliteit in huis. U krijgt daarom 10 jaar garantie op onze gevel- en dakrandpanelen. Mits de Keralit goed is gemonteerd volgens montagevoorschriften. Deze garantie geldt voor de basis van het product en voor de kleurechtheid. Keralit is marktleider in Nederland in kunststof gevelbekleding. Onze producten worden al bijna 25 jaar probleemloos toegepast.

Verkoopadressen van Keralit

De kunststof boeidelen van Keralit zijn in heel Nederland verkrijgbaar. Zoekt u een Keralit-verkoopadres bij u in de buurt? Gebruik dan onze handige verkoopadressen tool. Vul uw postcode en e-mailadres in en ontvang de drie dichtstbijzijnde Keralit-verkoopadressen.

Vraag gratis kleurmonsters aan.

  • Direct op de bouwgeleverd
  • Alles uit voorraadleverbaar
  • Blijvend kleurvastnooit meer schilderen