Kunststof schroten zijn er tegenwoordig in heel veel kleuren, maten en structuren. Keralit levert kunststof schroten voor buiten in de vorm van potdekseldelen en brede en smalle sponningdelen. De kunststof schroten van Keralit zijn van een heel hoge kwaliteit. Ze zijn daardoor geschikt als gevelbekleding, en dat niet alleen van schuurtjes en dakkapellen, maar ook van een hele woning.

Vraag gratis kleurmonsters op

Kunststof schroten met verbeterde kwaliteit

Schroten zijn eigenlijk smalle, dunne plankjes van hout, die voor simpele aftimmeringen werden gebruikt. Wie kent niet de schrootjesplafonds uit de jaren 70? Later kwamen de kunststof schroten van pvc. Ook die waren niet heel sterk en waren maar in een paar kleuren te koop. De kunststof schroten voor buiten werden vooral gebruikt voor schuurtjes en bijkeukens. Tegenwoordig bestaan die oude kunststof schroten niet meer. Ze zijn nu zo in kwaliteit verbeterd dat ze heel geschikt zijn als gevelbekleding. Keralit kunststof schroten zijn zelfs geschikt voor de gevel van een complete woning. De nieuwe verbeterde kunststof schroten voor buiten noemen we dan ook liever kunststof gevelpanelen of kunststof gevelbekleding.

Kunststof schroten van Keralit als beste alternatief

Keralit is het beste alternatief voor kunststof schroten. Keralit is een gevelbekleding van een heel hoge kwaliteit. Het heeft een toplaag die bestaat uit een Uv-bestendige folie Renolit®. Dat zorgt er voor deze kunststof gevelpanelen heel lang mooi blijven en dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Zo nu en dan een keer afsoppen is genoeg. Als de gevelpanelen om wat voor reden dan ook beschadigd raken, zijn ze gemakkelijk weer te repareren. Beschadigingen worden ook niet vanzelf erger.

Drie modellen

Keralit gevelpanelen zijn er in drie modellen. Er is een sponningdeel met een breedte van 190 mm en een smaller sponningdeel met een breedte van 143 mm. Sponningdelen worden ook wel rabatdelen genoemd, maar ze hebben een wat strakkere vorm dan een rabatdeel. Daardoor zijn ze niet alleen horizontaal te plaatsen, maar ook verticaal. Het derde model in Keralit gevelbekleding is een potdekseldeel. Deze Keralit schroten overlappen elkaar, waardoor er meer reliëf in de gevel komt.

Kunststof schroten in 37 kleuren leverbaar

Kunststof gevelpanelen voor buiten van Keralit zijn er in maar liefst 37 kleuren. Er zijn panelen met een houtnerf (serie Classic en Modern eiken), maar ook in effen kleuren (serie Pure). Voor elke woning en stijl is er dus wel een passende kleur en structuur te vinden. Welke gevelbekleding past het best bij uw woning? Dat kunt u alvast bekijken met onze gevelvisualisator.

Keralit gevelvisualisator

Onderhoudsarm en kleurvast

Een groot verschil met de oude kunststof schroten van pvc is dat Keralit gevelbekleding heel lang mee gaat en ook al die tijd mooi blijft. Daar is nauwelijks onderhoud voor nodig. Zo nu en dan een keer een doekje er over is genoeg. Keralit gevelbekleding is kleurvast en is niet gevoelig voor weer en wind, vocht en warmte. Keralit zet ook maar weinig uit. Dat is een heel verschil is met de oude kunststof schroten van pvc die vaak krom trokken door de wisseling van temperatuur.

Waar is Keralit te koop?

De kunststof gevelbekleding van Keralit is in heel Nederland verkrijgbaar. Zoekt u een Keralit-verkoopadres bij u in de buurt? Gebruik dan onze handige verkoopadressen tool. Vul uw postcode en e-mailadres in en ontvang de drie dichtstbijzijnde Keralit-verkoopadressen.

Vraag gratis kleurmonsters aan

  • Alles uit voorraadleverbaar
  • Blijvend kleurvastnooit meer schilderen
  • Verhoogt de waardevan uw woning