Voor de betimmering van gevels worden vaak rabatdelen gebruikt. Rabatdelen zijn er in (hard)hout of western red cedar, maar ook in kunststof. Kunststof rabatdelen van Keralit zijn uiterlijk bijna niet te onderscheiden van houten rabatdelen. Kunststof rabatdelen hebben grote voordelen. Ze zijn niet gevoelig voor vocht en schimmels. Daardoor gaan ze lang mee en hebben ze weinig onderhoud nodig.

Wat zijn kunststof rabatdelen?

Rabatdelen zijn gevelpanelen van kunststof die gebruikt worden als gevelbekleding. De rabatdelen van Keralit worden gemaakt van een hoge kwaliteit kunststof. Ze worden al bijna 25 jaar toegepast en hebben zich in de praktijk dus wel bewezen. De voordelen van Keralit op een rijtje:

Aan de toplaag van de rabatdelen gaat weinig vuil vast zitten.

Blijven lang mooi en kleurvast

Makkelijk schoon te maken met een sopje.

Ruime keuze aan kleuren

Nooit meer schilderen

Dat is een heel verschil met hout, dat na een tijd weer moet worden geschuurd en geschilderd.

Rabatdeel of sponningdeel

De vorm van de Keralit delen is een beetje anders dan een traditioneel rabatdeel. Een rabatdeel heeft van oorsprong een afgeronde vorm aan de bovenzijde, waar de delen in elkaar vallen. Keralit geveldelen hebben hier een rechte vorm. We noemen ze daarom ook sponningdelen. Dit zorgt voor een strakke uitstraling van de gevel. Dat kan omdat kunststof niet gevoelig is voor vocht. Snel afvoeren van water is daardoor wat minder belangrijk dan bij hout. De sponningdelen van Keralit zijn hierdoor zelfs verticaal te gebruiken.

Soorten kunststof rabatdelen

Keralit heeft drie verschillende soorten kunststof rabatdelen. Het sponningdeel is er in een breedte van 190 mm en in een breedte van 143 mm. Ook is er een Keralit potdekseldeel. Bij potdeksels vallen de delen met een randje over elkaar heen. Daardoor krijgt de gevel meer diepte. De keuze voor brede of smalle sponningdelen of potdekseldelen, is vooral een kwestie van smaak. De sponningdelen zijn ook verticaal te monteren; potdekselwerk is altijd horizontaal.

Bekijk in onze gevelvisualisator hoe uw woning er uit gaat zien met Keralit rabatdelen

 

Keralit gevelvisualisator

Grote keuze in kleuren

De kunststof rabatdelen van Keralit zijn er in tientallen kleuren. Keralit is er ook in donkere kleuren, wat voor houten rabatdelen wordt afgeraden omdat donkere verf gevoelig is voor de straling van de zon. Keralit rabatdelen zijn er ook met een natuurgetrouwe houtnerf. En voor een trendy uitstraling zijn de unikleuren leverbaar in een matte uitvoering.

Vraag gratis kleurmonsters aan.

Verwerking van kunststof rabatdelen

Kunststof rabatdelen zijn makkelijk aan te brengen. De opbouw van de constructie is net zo als met houten rabatdelen of ander plaatmateriaal. Het is belangrijk dat er achter de delen ruimte is voor ventilatie. Vochtige lucht moet uit de gevel weg kunnen. Groot voordeel van Keralit rabatdelen is de eenvoudige montage. Keralit rabatdelen hebben voor de bevestiging een strook met montagegaten aan de bovenkant. Voorboren hoeft dus niet. De strook met montagegaten wordt weer afgedekt door het volgende rabatdeel. De schroeven zijn dus gelijk onzichtbaar weggewerkt. Plamuren, schuren en verven is dus allemaal niet nodig.

Waar zijn Keralit rabatdelen verkrijgbaar?

De stijlvolle gevelbekleding van Keralit is verkrijgbaar bij meer dan duizend verkoopadressen door heel Nederland. Vind hier een verkoopadres bij u in de buurt.

 

  • Blijvend kleurvastnooit meer schilderen
  • Verhoogt de waardevan uw woning
  • 10 jaar garantielange levensduur