Het potdeksel-gevelpaneel is in Nederland een zeer populair model gevelbekleding. Potdekselen is het horizontaal aanbrengen van planken, waarbij de onderliggende plank iets onder de bovenliggende plank steekt. Met als resultaten een goede afwatering én een strakke, mooi afgewerkte uitstraling.

Vraag gratis kleurmonsters op

Uit de scheepvaart

Potdekselwerk wordt in de Zaanstreek een ‘getrapte betimmering’ genoemd. Andere benamingen voor potdekselbekleding zijn ‘Zweeds rabat’ en ‘vlotdelen’. Het potdeksel komt oorspronkelijk uit de scheepsvaart. Gaandeweg werd het steeds vaker toegepast als gevelbekleding. Reden waarom potdeksel-gevelbekleding uitstekend past bij authentieke klassieke projecten. De laatste jaren winnen potdekseldelen het sterk aan populariteit in de moderne woningbouw. Het potdeksel is overigens niet toepasbaar als verticale gevelbekleding.

Potdeksel-gevelbekleding van Keralit

De potdeksel-gevelbekleding van Keralit is uitgevoerd in een oerdegelijk kunststof. Het model is leverbaar in liefst 17 kleuren. U kunt kiezen uit unikleuren of kleuren met houtstructuur. Deze structuur is nauwelijks van echt hout te onderscheiden. Na montage zijn geen schroeven zichtbaar.

Keralit gevelvisualisator

Nauwelijks onderhoud

Het Keralit potdeksel heeft vrijwel geen onderhoud nodig. Af en toe een sopje zorgt voor een blijvend mooie uitstraling. Dit komt omdat onze gevelbekleding is vervaardigd van een kern van gerecycled kunststof en een toplaag van Renolit®. Het potdeksel is zeer sterk, vormvast en duurzaam. Het is ongevoelig voor vocht en warmte en bestand tegen schimmels en bacteriën. Kortom: geen doffe kleuren en afbladderende verflagen, maar een stijlvolle en verzorgde gevel.

Met de zekerheid van 10 jaar garantie

U krijgt 10 jaar garantie op de potdeksel-gevelbekleding van Keralit, op zowel de basis van het product als op kleurechtheid. Keralit wordt al meer dan 20 jaar probleemloos als gevelbekleding toegepast. We in Nederland marktleider op het gebied van kunststof gevelbekleding.

Of kies uit twee typen sponningdelen

Naast het potdeksel-model bieden we ook twee fraaie sponningdeel-modellen. De sponningdeel 143 is het klassieke model gevelbekleding, al jaren toonaangevend in de markt. Het nieuwe model sponningdeel 190 mm is ideaal voor een moderne strakke afwerking voor bijvoorbeeld uw borstwering of dakkapel.

Welke potdeksel-gevelbekleding past het best bij uw woning?

De kunststof potdeksel-gevelbekleding van Keralit is in heel Nederland verkrijgbaar. Zoekt u een Keralit-verkoopadres bij u in de buurt? Gebruik dan onze handige verkoopadressen-tool. Vul uw postcode en e-mailadres in en ontvang de drie dichtstbijzijnde Keralit-verkoopadressen.

Vraag gratis kleurmonsters op

  • Blijvend kleurvastnooit meer schilderen
  • Verhoogt de waardevan uw woning
  • 10 jaar garantielange levensduur