Zweeds rabat zijn planken van hout of kunststof, waarbij de onderliggende plank iets onder de bovenliggende plank uitsteekt. Zweeds rabat wordt toegepast als gevelbekleding bij zowel klassieke als moderne projecten. Het resultaat: een strakke en sfeervolle gevel met een goede afwatering.

Vraag gratis kleurmonsters op

Afkomstig uit de scheepsvaart

Zweeds rabat wordt in Nederland ook wel een potdekseldeel genoemd. Zweeds rabat komt uit Scandinavië en werd oorspronkelijk toegepast in de scheepsvaart. Oorspronkelijk wordt Zweeds rabat uitgevoerd in hout. Het belangrijkste nadeel daarvan is dat de gevelbekleding regelmatig onderhoud nodig heeft. Elke circa vijf jaar is er een schilderbeurt nodig, om te voorkomen dat de verf dof wordt of zelfs afbladdert. Een andere beperking van hout is dat de delen grof zijn geschaafd, wat kan zorgen voor splinters.

Kunststof Zweeds rabat: onderhoudsarm en zeer duurzaam

Het kunststof Zweeds rabat van Keralit heeft nauwelijks onderhoud nodig; af en toe een sopje voor behoud van de mooie uitstraling. Keralit is gemaakt van een kern van gerecycled kunststof en een toplaag van Renolit®. Dankzij deze toplaag zijn de Keralit-geveldelen verkrijgbaar in liefst 37 kleuren. Zowel unikleuren als kleuren met een houtstructuur. Deze structuur is nauwelijks van echt hout te onderscheiden. Hierdoor is Keralit zeer geschikt als gevelbekleding voor uw borstwering.

Nog twee typen gevelbekleding

Keralit gevel- en dakrandbekleding heeft in totaal 3 modellen gevelbekleding. Naast ons Zweeds rabat-model leveren we ook 2 sponningdeelmodellen: sponningdeel 143 en sponningdeel 190 mm. Deze modellen kunnen worden gebruikt als verticale gevelbekleding én als horizontale gevelbekleding. Zweeds rabat uit uitsluitend toepasbaar als horizontale gevelbekleding.

Welke Zweeds rabat-gevelbekleding past het best bij uw woning?

De Zweeds rabat gevelbekleding van Keralit is in heel Nederland verkrijgbaar. Zoekt u een Keralit-verkoopadres bij u in de buurt? Gebruik dan onze handige verkoopadressen-tool. Vul uw postcode en e-mailadres in en ontvang de drie dichtstbijzijnde Keralit-verkoopadressen.

Vraag gratis kleurmonsters op

  • Blijvend kleurvastnooit meer schilderen
  • Verhoogt de waardevan uw woning
  • 10 jaar garantielange levensduur