Kopen

Veelgestelde vragen

Terug naar veelgestelde vragen
 • Wat is Keralit?
  Keralit is een onderhoudsarm en duurzaam gevel- en dakrandsysteem dat geschikt is voor zowel nieuwbouw als renovatie. Dankzij de unieke samenstelling heeft Keralit een lange levensduur en is het kleurvast en weerbestendig.

  Keralit bestaat uit kunststof met een UV-bestendige toplaag in kleur. Het basismateriaal is gemaakt van het gepatenteerde Fiberyl®. Fiberyl® bestaat onder andere uit gerecyclede kunststoffen met glasvezel. Deze unieke grondstofsamenstelling zorgt voor een oersterk paneel.

  Keralit wordt uitsluitend verkocht en gedistribueerd via de professionele bouwmaterialenhandel en aluminium- en kunststofraambedrijven.
 • Wat is de levertijd van Keralit?
  Keralit wordt geproduceerd en geleverd door Heering Kunststof Profielen BV. De levertijd van Keralit bedraagt 2 á 3 werkdagen, afhankelijk van de dag van bestellen en het postcodegebied.
 • Welk voordeel heb je met Keralit t.o.v. hout?
  Keralit is gemaakt van oersterk kunststof met een UV-bestendige toplaag. Hierdoor is Keralit ongevoelig voor weersinvloeden en blijft het er jarenlang mooi uitzien. U hoeft Keralit nooit te plamuren, stucen of schilderen.
 • Waar kan mijn aannemer of klussenbedrijf Keralit kopen?
  Keralit wordt uitsluitend verkocht en gedistribueerd via de professionele hout- en bouwmaterialenhandel en aluminium- en kunststofraambedrijven.
 • Na hoeveel schilderbeurten is Keralit goedkoper dan hout?
  Keralit is gemiddeld gezien na 2 schilderbeurten al goedkoper dan hout.
 • In welke breedtes is de Keralit dakrand leverbaar?
  De Keralit dakrand is verkrijgbaar in 4 breedtematen: 200, 250, 300 en 350 mm. U kunt de dakranden ook eenvoudig zagen naar de door u gewenste maat.
 • Waar staat 143, 190 of 177 voor bij Keralit?
  De 143, 190 en 177 bij Keralit gevelbekleding staan voor de werkende breedte. 143 staat dus voor een werkende breedte van 143 mm.
 • Waaraan kan ik het originele Keralit herkennen?
  U kunt Keralit herkennen aan:
  1. Het Keralit logo op de verpakking van de panelen en de beschermfolie op de panelen.

  Beschermfolie met Keralit logo

  2. De merknaam Keralit op de achterkant van de panelen.

  Merknaam geprint op achterkant Keralit paneel
 • Kan ik Keralit rechtstreeks bij Heering kopen?
  Nee, Heering is producent van de Keralit gevel- en dakrandpanelen. Keralit wordt uitsluitend verkocht en gedistribueerd via de professionele hout- en bouwmaterialenhandel en aluminium- en kunststofraambedrijven.
 • Wat voor advies kan ik op locatie krijgen?
  Bent u particulier? Dan kunt u voor advies op locatie terecht bij een aannemer of timmer-/klussenbedrijf bij u in de buurt.

  Bent u professional? De professionele hout- en bouwmaterialenhandel en aluminium- en kunststofraambedrijven die Keralit verkopen, kunnen u voorzien van het juiste advies.

  Tevens kunt u voor telefonisch advies contact opnemen met onze afdeling klantenservice via klantenservice@keralit.nl of 0523 - 615 631.
 • Wat kost Keralit?
  De prijzen van alle Keralit gevel- en dakrandpanelen en hulpprofielen vindt u in onze prijslijst.

  Bent u particulier? Dan kunt u voor een prijsindicatie inclusief montagekosten terecht bij een aannemer of timmer-/klussenbedrijf bij u in de buurt.

  Bent u professional? Neem dan contact op met de professionele hout- en bouwmaterialenhandel en aluminium- en kunststofraambedrijven die Keralit verkopen.
 • Is Keralit uit voorraad leverbaar?
  Keralit wordt geproduceerd en geleverd door Heering Kunststof Profielen BV. De levertijd van Keralit bedraagt 2 á 3 werkdagen, afhankelijk van de dag van bestellen en het postcodegebied.
 • Hoe lang is de garantie en waarop?
  Keralit geeft 10 jaar garantie op de kwaliteit van het product (d.w.z. er is geen sprake van materiaal- en/of productiefouten en het product is vrij van delaminatie en kromtrekking) en op kleurechtheid.
 • Zijn er referenties en ervaringen met Keralit?
  Op keralit.nl vindt u voorbeelden van projecten waarbij Keralit is toegepast. Daarnaast kunt u op onze website reviews van Keralit gebruikers lezen.
 • Is Keralit ook isolerend?
  Keralit heeft bijna geen isolerende werking. Dit komt doordat de gevelpanelen op een regelwerk worden gemonteerd, waarbij tussen de achterzijde van de gevelbekleding en de achter-constructie een minimale doorlopende ventilatieruimte van 20 mm wordt aangehouden. Dit heft een eventuele isolatiewaarde op.
 • Welke Euroklasse (Europese brandklasse) heeft Keralit?
  De brandprestatie van Keralit is getest volgens NEN-EN 13501, met als resultaat Euroklasse: D–s3, d2.
  Daarmee is Keralit geschikt voor de meeste vormen van woningbouw. Voor uitzonderingen verwijzen wij naar artikel 2.68 van bouwbesluit 2012.
Is uw vraag niet beantwoord? Neem dan contact op
Keralit

Stuur ons een e-mail (24x7) en je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

0523 - 615 631

Maandag t/m vrijdag 08:00 - 17:00

Postbus 57
7700 AB Dedemsvaart

K.v.K. nr. 05037856