Montage dakrandpaneel

Veelgestelde vragen

Terug naar veelgestelde vragen
 • Welke dikte heeft de Keralit dakrand?
  De Keralit dakrand is 10 mm dik. Het onderste gedeelte, waar de sleuf zit om de dakrand mee vast te klikken, is 20 mm dik.
 • Kan de Keralit dakrand worden gelijmd?
  Het lijmen van de Keralt dakrand wordt afgeraden. Het Keralit dakrandsysteem is ontwikkeld op basis van een zeer eenvoudig ophangsysteem. U klikt de dakrand in het montageprofiel, bepaalt de juiste positie en klikt de dakrand vervolgens vast. Dit garandeert een stabiele en langdurige bevestiging. Ontdek zelf hoe eenvoudig de montage is.
 • Kan ik Keralit dakrand op een bestaande dakrand monteren?
  Ja, dit is mogelijk als de bestaande dakrand in goed staat is en de Keralit dakrand geventileerd wordt aangebracht met het Keralit montageprofiel.
 • In welke breedtes is de Keralit dakrand leverbaar?
  De Keralit dakrand is verkrijgbaar in 4 breedtematen: 200, 250, 300 en 350 mm. U kunt de dakranden ook eenvoudig zagen naar de door u gewenste maat.
 • In welke breedtes is Keralit dakrandsysteem verkrijgbaar?
  Het Keralit dakrand systeem is in 4 verschillende breedtes leverbaar, namelijk 200 mm, 250 mm, 300 mm en 350 mm. U kunt de dakranden ook eenvoudig zagen naar de door u gewenste maat.
 • Waarom moet Keralit geventileerd worden aangebracht?
  Aan de achterzijde van het Keralit paneel kan er door temperatuurswisselingen condensvorming ontstaan. Om die condens te laten verdwijnen en rotting van het houtwerk of schimmelvorming op de muur te voorkomen, is goede ventilatie van belang.

  Een goed geventileerde gevel heeft een koelend effect. De warme lucht in de spouw trekt omhoog, waardoor koelere lucht wordt aangezogen bij de opening aan de onderzijde van de gevel. Bij niet geventileerde gevels kan Keralit zo heet worden, dat er vervorming van de panelen kan ontstaan. Een juiste montage voorkomt dit probleem.
 • Zijn er AutoCAD of DWG-bestanden beschikbaar?
  Alle principedetails van Keralit gevel- en dakrandpanelen zijn als PDF, DWG en DXF te downloaden op de pagina Principedetails.
 • Zit er aan beide kanten van Keralit een beschermfolie?
  Nee, alleen aan de zichtzijde van het Keralit paneel zit over de toplaag een beschermfolie. Deze dient na het monteren van elk paneel verwijderd te worden, om zo het paneel op eventuele beschadigingen te kunnen controleren.
Is uw vraag niet beantwoord? Neem dan contact op
Keralit

Stuur ons een e-mail (24x7) en je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

0523 - 615 631

Maandag t/m vrijdag 08:00 - 17:00

Postbus 57
7700 AB Dedemsvaart

K.v.K. nr. 05037856