Voordat Keralit aan de gevel gemonteerd kan worden, zal het eerst verkocht moeten worden. Daarom staat de verkoop van de kunststof panelen centraal in deze derde les. We geven eenvoudige en handige tips om de voordelen van Keralit op een heldere manier duidelijk te maken aan de klant en zo de verkoop te stimuleren.

Pagina 1 van 6 Opslaan als PDF
3.1

Display, showkaart en kleurmonsters

Keralit wordt geleverd in drie modellen, namelijk sponningdeel 143 mm, sponningdeel 190 mm en potdeksel 177 mm. U kunt deze modellen het beste laten zien met de Keralit display of met de showkaart.

U kunt de klant helpen door gratis Keralit-monsters te verzorgen. Deze zijn eenvoudig online aan te vragen via de website. De kleurmonsters zijn doorgaans binnen 48 uur bij de klant.

3.2

Verhoog omzet met dakrand

Denk bij het verkopen van Keralit gevelpanelen ook aan het meeverkopen van een Keralit dakrand. Wijs de klant op de voordelen:

  • Esthetisch:
    de woning heeft overal dezelfde uitstraling: geen kleurverschil tussen gevel en dakrand. Wijs erop dat Keralit vergeleken met concurrerende merken de meeste kleurvarianten kent.

  • Financieel:
    besparing op onderhoudskosten. Een dakrand zit doorgaans hoog, en indien deze van hout is, moet voor terugkerend onderhoud een hoogwerker of steiger worden gehuurd. Keralit heeft behalve schoonmaken geen onderhoud nodig (Keralit geeft daarom ook maar liefst 10 jaar garantie).

Uw voordeel is natuurlijk de extra omzet.

Vraag 1

Keralit kan op maat besteld worden vanaf…

Je antwoord is correct

Je antwoord is incorrect

Het juiste antwoord is B: 200 m¹