Keralit & hout, het gaat perfect samen!

Deze woning in Weerselo met een traditioneel Twentse knik-kap is niet alleen bekleed met hout, maar ook met Keralit! Een logische keuze vanwege de grote oppervlaktes aan de voorgevel van de woning. Het schilderen van deze oppervlaktes is een enorme klus en daar hebben deze bewoners nu geen omkijken meer naar “We wilden onze woning graag onderhoudsarm maken, de keuze voor kunststof gevelbekleding was toen snel gemaakt!”.  

De boeidelen en de overstekken zijn uitgevoerd in hout en passen perfect bij de zwarte sponningdelen van Keralit. De bewoners hebben gekozen voor “Keralit sponningdeel 190”. De brede panelen geven de gevel een rustige, moderne uitstraling.

Een mooi detail bij deze woning is dat de gevel een stuk uitsteekt van de muur. Hierdoor komt de gevel er veel beter uit en krijgt het huis meer body. In de nok springt de gevel nog verder naar voren.

Het plafond van de overkapping is ook voorzien van Keralit, dit sluit naadloos aan bij de gevel. Hier is slim gebruik gemaakt van een lichte kleur, zodat het ruimtelijk oogt. De inbouwspots zorgen voor een sfeervolle verlichting in de avond. Een prachtig plaatje!