Windveer

Bekijk ons beschikbare model

Een windveer is een van de beeldbepalende onderdelen van een huis. Die moet er dus mooi en strak uitzien en ook lang mooi blijven. Maar een windveer zit wel in weer in wind. Een houten windveer heeft daardoor veel onderhoud nodig. Met een kunststof windveer van Keralit is schuren en verven verleden tijd. Keralit is oersterk, kleurvast en praktisch onderhoudsvrij. Een sopje en uw dakrand is weer als nieuw. Uw huis staat er altijd verzorgd bij.

Vraag gratis kleurmonsters op.

Wat is een windveer?

Een windveer zie je meestal langs de dakrand van een voorgevel. Deze is bedoeld om aan de zijkant van het schuine dak de ruimte tussen de dakpannen en het dakbeschot af te dichten. Zonder windweer hebben weer en wind vrij spel. De pannen kunnen opwaaien en er kan regenwater en sneeuw op het dakbeschot komen. Dat zorgt voor lekkages en houtrot.

Hout of kunststof

Vroeger was de windveer altijd van hout. Domweg omdat er geen andere materialen waren om mee te werken. Maar hout heeft veel onderhoud nodig. Bij windveren is dat extra lastig. Die zitten hoog en zijn daardoor slecht bereikbaar. Ze zitten wel in weer en wind en het contact met de geveldakpannen maakt ze juist extra onderhoudsgevoelig.

Windveren van kunststof zijn dan ook een beter alternatief. Kunststof is niet gevoelig voor vocht en schimmels, er hecht minder vuil aan en trekt niet krom. Kunststof windveren gaan dus langer mee met minder onderhoud.

De voordelen van Keralit

Een Keralit windveer is kunststof met een hele hoge kwaliteit. Keralit windveren hebben een kern van gerecycled kunststof. Er wordt geen boom voor gekapt, zoals bij een houten windveer. Het grondstofverbruik is minimaal. De windveer van Keralit kan prima tegen warmte en vocht. Ook schimmels hebben geen kans. De Keralit windveren zijn vormvast. Een beschadiging is makkelijk te repareren het heeft lange levensduur en houdt zijn mooie uitstraling.

De toplaag bestaat uit een Uv-bestendige folie. Dat materiaal staat in de professionele bouwwereld bekend om de kwaliteit en kleurechtheid.

De Keralit windveer is geschikt voor nieuwbouw, maar ook voor renovatie. Of u nu zelf uw windveer gaat vervangen of dat u dit laat doen.

Volop keuze in kleur en uitstraling

De windveren van Keralit zijn verkrijgbaar in meer dan 10 verschillende kleuren. Voor elk type huis hebben we dus een geschikte kleur. Kiest u voor een moderne uitstraling? Neem dan de standaard windveer van Keralit. Wilt u uw huis een landelijke uitstraling geven? Gebruik dan de speciale sierlijst van Keralit.

Vraag gratis kleurmonsters aan.

Zekerheid van 10 jaar garantie

Keralit staat voor kwaliteit en duurzaamheid. U krijgt 10 jaar garantie, op het hele product en dus ook op kleurechtheid. Onze producten worden al bijna 25 jaar succesvol toegepast. Keralit is marktleider in Nederland op het gebied van kunststof gevelbekleding.

Verkoopadressen Keralit

De kunststof windveer van Keralit is in heel Nederland verkrijgbaar. Zoekt u een Keralit-verkoopadres bij u in de buurt? Gebruik dan onze handige verkoopadressen-tool. Vul uw postcode en e-mailadres in en ontvang de drie dichtstbijzijnde Keralit-verkoopadressen.

Vraag gratis kleurmonsters op.

  • Blijvend kleurvastnooit meer schilderen
  • Verhoogt de waardevan uw woning
  • 10 jaar garantielange levensduur